Државни секретар САД Рекс Тилерсон допутовао је у Москву где ће се састати са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом. Авион је долетео на аеродром Внуково у 16.38 по локалном времену.

 

То је прва посета новог америчког руководства. Из руског Министарства спољних послова изразили су наду да ће преговори бити конструктивни и да ће се разматрати питања Сирије, Либије, Северне Кореје и Украјине, као и да ће бити речи о билатералним односима.

 

Тим поводом се огласио и портпарол Кремља Дмитриј Песков, који је рекао да састанак Тилерсона и руског председника Владимира Путина засад није планиран.

 

Иначе, Тилерсон је нешто пред пут за Москву објавио ултиматум Русији којим од Москве тражи да се сврста на страну САД и земаља које о Сирији имају исто мишљење као Вашингтон, у супротном ће бити у савезу са том групом.

 

Уочи доласка Тилерсона, медији су јавили да се на делу аеродрома Внуково у Москви, на који је требало да слети авион са Тилерсоном, појавио црни дим, за који се претпостављало да је од запаљене траве.

 

Спутњик

Тагови: ; ;