Због својих геостратешких интереса НАТО је спреман да зажмури на криминал у Црној Гори, што одговара режиму Мила Ђукановића. О томе колико су НАТО битни критеријуми владавине права најбоље показује пример Албаније, чланице Алијансе из које се у Црну Гору свакодневно шверцују наркотици, оружје и крадена возила.

 

Овај савез у ствари је кишобран потребан за криминалну власт Мила Ђукановића. Чланство у НАТО није државни већ пројекат једне породице и криминалних структура. Чланице НАТО имају легитиман интерес да Црна Гора постане његов део. Волео бих да се и људи који воде Црну Гору руководе интересима наших грађана. Уместо тога, они само траже НАТО алиби да су државу довели наводно до неких демократских стандарда.

 

Нема дилеме, Црна Гора треба НАТО-у само да би Америка затезала односе са Русијом. Власт би зато требало да дозволи одржавање референдума, ако је већ толико сигурна да има подршку грађана. Истина је међутим другачија. Већина грађана Црне Горе против је уласка у НАТО, то знају сви па и Мило Ђукановић. Позивам зато све политичке субјекте и појединце који су против уласка у овај војни савез, као и за одржавање референдума да заједно делују како би се остварило ово демократско право. Демократски фронт супротставиће се прикључењу. Гледаћемо да им загорчамо живот, да се макар застиде као људи док буду дизали руке за чланство у НАТО супротно вољи већине грађана Црне Горе.

 

 

Славен Радуновић, Демократски фронт, Новости

 

 

Тагови: ; ; ; ;