Компанија «Јунајтед ерлајнс» (United Airlines) саопштила је да су тражили добровољце да напусте лет за Луивил у 17.40 зато што је био пребукиран, а кад се нико није јавио, они су по случајном узорку изабрали четири путника.

 

Наиме, према изјави путника Тајлера Бриџиса, компанија је прво понудила ваучере у вриједности од 400 долара, затим од 800 долара и хотелски смјештај за добровољце. Пошто се нико није јавио, дошао је један од менаџера у авио-компанији и најавио насумични одабир.

 

Званичник «Јунајтед ерлајнса» је именовао четири особе, од којих је три мирно напустило авион. Четврта није жељела. Позвана је полиција.

 

Видео-снимци које је начинили путници показују тројицу припадника снага реда како силом дижу тог човека са седишта, превлаче га преко наслона за руке и буквално по патосу вуку кроз пролаз између седишта.

 

 

Лет је настављен после двосатног кашњења. Један од сведока је касније рекао да човјек који није желио да изађе с лета објаснио да је лекар и да је имао заказане пацијенте за наредни дан.

 

Према његовим ријечима, неко од запослених се извинио путницима када је авион полетео.

 

Тагови: ; ; ; ;