Члан Председништва БиХ и председник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић негирао је да је његова странка припремила апелацију за оспоравање имена Републике Српске пред Уставним судом БиХ.

 

 

Изетбеговић је у интервјуу за ТВ 1 рекао да нема истине у тим наводима и да неће урадити ништа што би могло да поколеба односе и заустави БиХ на евроатлантском путу и на путу обнове привреде и креирања нових радних места, преносе бањалучке «Независне новине».

 

» Нема истине у тој причи. Дакле, не припремам никакву апелацију и нећу урадити ништа тако. То ће бити фокус онога што ће радити СДА и ја на челу СДА у наредном периоду» — рекао је Изетбеговић.

«Независне» су раније данас објавиле да је Изетбеговићева странка припремила апелацију за оспоравање имена Републике Српске пред Уставним судом БиХ, коју ће поднети највероватније у мају пред изборе 2018. године.

 

Позивајући се на своје изворе, лист је навео да је то готово сигурно те да ће СДА целу кампању базирати на томе и на тај начин покушати да поврати поверење пољуљано након догађаја у вези са захтевом за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије.

 

 

 

НОВОСТИ

 

Тагови: