Немачка полиција саопштила је да и даље не зна ко стоји иза, како је окарактерисан, озбиљног напада експлозивом на тимски аутобус фудбалског тима Борусија Дортмунд, у коме је повређен један играч. Медији наводе и да је захваљујући непробојном стаклу на аутобусу избегнута већа трагдија.

„У овом тренутку није јасно шта је позадина овог дела“, рекао је шеф дортмуднске полиције Грегор Ланге на конференцији за штампу, додавши да ризик од терористичког напада данас није ништа ново.

 

Он додаје да су се за то припремали дуго времена, али није желео да сугерише да је у питању терористички напад, јер је, како наводи, истрага у току, и полиција жели да буде веома опрезна, преноси Ројтерс.

 

Званичница Кабинета државног тужиоца саопштила је да је писмо пронађено у близини места експлозије, али да није јасно да ли је аутентично. Одбила је да изнесе детаље о садржају писма.

 

Портпарол клуба Борусија Дортмунд саопштио је да повређеног играча, Шпанаца Марка Бартру, оперишу због сломљене коске у шаци, коју је узроковала експлозија.

 

Аутобус је оштећен на два места, али је упркос експлозијама поломљено само једно стакло, пише Велт.

Извор: Танјуг/Спутник

Тагови: ; ;