Председнички кандидат екстремне деснице Марин Ле Пен је изјавила да ће укинути шенгенски споразум о слободном кретању и да ће, уколико победи на изборима у Француској, из земље избацити странце који имају „досије о радикализацији”.

 

Марин Ле Пен је у видео клипу представила десет приоритета у случају да победи у првом и другом кругу избора 23 априла и 7 маја и обећала референдум о другачијој организацији одређених националних институција.

 

 

Њени проритети су национални принцип и одбрана француског идентитета, народа, историјске и кулутрне баштине, као и смањење броја посланика и сенатора. Такође, сматра да је неопходно смањити прве три рате пореза на доходак за 10% и увести пензију са 60 година за оне запослене који су остварили 40 година радног стажа.

 

Она инсистира на поновном увођењу контроле националних граница, избацила би странце који имају „досије о радикализацији” и одузела држављанство онима који имају двојно држављанство али имају везе за џихадистима.

 

Према последњој анкети, Марин Ле Пен је у малој предности у односу на кандидата центра Емануела Макрона и њих двоје ми могли да буду победници првог круга избора, јавља Бета.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;