Лидер Демократске мањине у Представничком дому Ненси Пелоси затражила је да се смени портпарол америчког председника Шон Спејсер, због неумесног поређења Асада са Хитлером.

 

 

«Шон Спејсер мора бити отпуштен, а председник Трамп да се одмах дистанцира од изјава свог представника», наводи се у саопштењу Пелоси.

 

«Или је говорио у име председника, или председник треба да га отпусти» , додала је Пелоси.

 

Шон Спејсер је довео себе у незгодан положај, изјавом на брифингу за новинаре да ни Хитлер се није спуштао на такав ниво нискости употребом хемијског оружја.

 

Новинари су након брифинга упитали Спејсера да ли је свестан да је нацистичка Немачка користила гасне коморе. На то је портпарол Беле куће одговорио да је свестан, али да Хитлер није употребио хемијско оружје у градовима!?

 

Шпицер је покушао да објасни свој став  новинарима, рекавши да Хитлер није користио хемијско оружје против сопственог народа «, на исти начин», као што то наводно ради Асад.

 

«Не покушавам да умањим стравичу природу холокауста, само покушавам повући линију раздвајања између тактике употребе авиона како би се раширило хемијско оружје по људским насељима. Сваки напад против невиних људи је неприхватљив «,  невешто се покушао оправдати Спејсер.

Тагови: ; ; ;