Након покушаја Врховног суда да одузме овлашћења Парламенту у ком опозиција има већину, почели су протести против Мадурове Владе. Конвој Председника Венецуеле је засут јајима и камењем на војној паради поводом његовог повратка са Кубе, преносе медијски извештаји.

У Венецуели се настављу протести против председника Мадура, а током демонстрација у западном граду Баркисименто су убијена двачовека, укључујући дечака старог 14 година.

Локални гувернер је окривио наоружане присталице Владе за убиство дечака и другог учесника протеста, а пренео BBC. До инцидента је дошло у граду Сан Феликсу у јужном подручју Боливар. У директном ТВ преносу се видело како је гомила на отворено председниково возила бацала јаја и камење, али је пренос убрзо прекинут. Медији јављају да је ухапшено пет особа.

Опозиција, која жели да свргне Председника, је искористила инцидент како би исмејала Мадура.

«Николас, људи из Сан Феликса те воле и желе да те нахране. Зато су бацали јаја, парадајз, поврће, коре од банана и друге ствари на тебе», написао је на свом Твитеру вођа опозиције Хенри Рамос Алуп.

Председник Националне скупштине и заступник опозиције Хулио Боргес је позвао на изборе, јер грађани у Венецуели одбацују Мадура и не прихватају његову диктатуру.

Ката

Тагови: ; ;