Оптужница за учешће у припреми терористичких напада на дан избора у Црној Гори, 16. октобра прошле године, којом су обухваћени и лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, апсурдна је и политички монтирана, саопштили су из овог савеза и поручили да очекују од Вишег суда да је не потврди.

 

 

«У времену пред нама одазваћемо се на сваки позив, сачекаћемо да видимо да ли ће суд потврдити ову оптужницу која почива на исказу двојице људи, од којих је један оповргао исказ, а за другог се утврдило да је некредибилан сведок», рекао је Мандић на конференцији за новинаре.

 

Он каже да ће тужилац морати да одговара за кривична дела по службеној дужности, јер је, закључујући споразум са осумњиченим за организовање криминалне групе Александром Синђелићем, избегао чињеницу да суду достави податке да је он лице са Интерполове потјернице, приказујући погрешно његове иницијале.

 

Мандић је поручио да ДФ не очекује од црногорских институција да ће функционисати у складу са законом, јер су оне заробљене и контролише их један човек.

 

Он сматра да се институције могу ослободити само ако народ изађе на улице и протестима дође до првих слободних и фер избора.

 

Из ДФ-а су поручили да данас није завршен судски процес и да тек почиње расплет у којем ће се видети шта су и како радили против ДФ-а, те да неће одустати од протеста чији је циљ понављање избора.

 

Специјално државно тужилаштво доставило је данас Вишем суду оптужницу против 14 особа, међу којима су Мандић и Кнежевић, због учешћа у припремању терористичких напада на дан избора у Црној Гори, 16. октобра прошле године.

 

 

СРНА

Тагови: