У згради у којој је седиште предизборне кампање кандидата крајње деснице за Председника Француске Марин Ле Пен је током ноћи је неко покушао да подметне пожар, саопштили су ватрогасци и полиција. Причињена је мања штета, а портпарол ватрогасне службе је рекао да је пожар брзо стављен под контролу и да су оштећена врата и отирач.

Извор из полиције, који је желео да остане анониман, је рекао да узрок пожара није природан, већ је последица кривичног дела. Инцидент се догодио у приземљу зграде, а у близини је пронађен графит у коме се помиње Национални фронт на чијем је челу Ле Пенова, преноси Ројтерс.

Група која себе зове «Борба против ксенофобије» је ступила у контакт са АФП како би преузела одговорност за овај напад. Речено је да је напад извршен молотовљевим коктелима.

Ле Пенова је за француску телевизију изјавила да је уверена да је за напад одговорна левичарска група, али није образложила зашто тако мисли.

«То су неприхватљива дела. Демократска дебата мора да се одвија у гласачкој кутији. У контакту смо са тимом кандидата Националног фронта од ноћас и видећемо са њима да ли је потребно појачати безбедносне процедуре», осудио је овај напад француски Министар унутрашњих послова Матијас Фекл за радио РТЛ, а преноси Танјуг.

Ката

Тагови: ; ;