Европска радиодифузна унија је објавила да Русија неће моћи да учествује на међународном такмичењу за Песму Евровизије 2017.

«Након званичне потврде да руској певачици Јулији Самојловој неће бити дозвољено да уђе у Украјину и да учествује на Евровизији 2017, ЕРУ је формално предложио две могућности «Првом каналу», у покушају да се нађе решење које ће омогућити да Русија учествује ове године. Предлжено је да певачица пева преко сателита или да Русија замени изабраног уметника другим, који може легитимно да борави у Украјини током одржавања манифестације», наводи се у саопштењу ЕРУ.

Европска радиодифузна унија са жаљењем констатује да је «Први програм» оба предлога одбио и да РФ под тим условима одбија да учествује на такмичењу.

«То значи да Русија неће бити у могућности да учествује на такмичењу ове године. Заиста смо желели да све 43 земље учествују и учинили смо све да до тога дође», каже се у саопштењу.

«Певачица Јулија Самоилова ће наступити за Русију на Евровизији 2018 године», рекао је новинарима, након разговора са представницима Европске радиодифузне уније, генерални директор «Првог програма» Константин Ернст.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;