Шеф CIA: WikiLeaks је непријатељска обавештајна служба коју подржава Русија

Шеф CIA Мајкл Помпео је, у вашингтонском Центру за стратешке и међународне студије, устврдио да WikiLeaks делује као непријатељска обавештајна служба уз подршку држава попут Русије!

Шеф CIA: WikiLeaks је непријатељска обавештајна служба коју подржава Русија

„WikiLeaks делује и говори као права непријатељска шпијунажа. Та организација подстиче своје сараднике да се убацују у наше специјалне службе да би се домогли тајних информација. WikiLeaks треба назвати његовим правим именом, а то је – недржавна непријатељска обавештајна служба која делује по инструкцијама држава каква је Русија ”, рекао је Помпео.

Претпоставља се да је разлог за овакве квалификације чињеница да је WikiLeaks управо објавио писмо Џејка Саливана, бившег саветника Хилари Клинтон у коме јој је, након изјаве вође Ал Каиде Ајмана аз-Завахирија којом је позвао муслимане Блиског Истока да пруже помоћ свима који се боре против власти сиријског Председника Башара Асада, 12 фебруара 2012 године написао: „Ал Каида је у Сирији на нашој страни!”.

Да подсетимо, управо је та групација прошле недеље оптужила званични Дамаск за „хемијски напад” у провинцији Идлиб, који је администрација Доналда Трампа искристила за ракетни напад на Сирију.

Ката

 

 

 

 

Коментари: