Доналду Трампу недостаје међународно искуство и на Москви и осталима је да га науче правилима игре, сматра бивши амерички дипломата Џон Брејди Кислинг.

Трампов инстинкт га наводи да ради све супротно од оног што је радио његов претходник Барак Обама, рекао је Кислинг за РТ.

«Владимир Путин има много више искуства и његов ривал ће морати да научи «правила игре», каже Кислинг.

Кислинг припада групи од двадесетак америчких обавештајних ветерана који су потписали отворено писмо Трампу.У том документу, који је објављен након што су САД лансирале ракете на ваздухопловну базу у Сирији, су позвали америчког Председника да спречи даљу ескалацију напетости са Русијом због Сирије, што би лако могло довести но нуклеарног конфликта.

Кислинг сматра да умешаност САД у Сирији неће да се претвори у инвазију каква се догодила у Ираку јер САД немају ресурсе нити стратешки циљ који би тиме могао да буде постигнут. Он такође сматра да огроман и компликовани проблем Сирије не може да буде решен војним средствима, већ треба сести и преусмерити процес на традиционалне дипломатске канале који јесу спори, али минимализују крвопролиће.

«Међународна заједница може да успе у увођењу мало мира и реда на планети ако Русија, САД и Кина раде заједно. Ако саботирају једни друге из унутрашњополитичких разлога, онда цео свет постаје опаснији», рекао је он.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;