Северна Кореја намерава да развија односе са Русијом упркос санкцијама наметнутим обема земљама, изјавио је у разговору са руским новинарима заменик директора Одељења за европске земље Министарства спољних послова Северне Кореје Ким Јон Хо.

 

 

„Русија се, као и наша земља, налази под санкцијама САД и Запада. Наше земље треба да развијају пријатељске односе, такав став одражава интересе народа двеју земаља. Сједињене Америчке Државе су на међународној сцени у виду Савета безбедности УН примениле резолуцију са санкцијама против наше земље“, рекао је севернокорејски дипломата.

 

Он је подсетио да је бивши севернокорејски лидер Ким Џонг Ил три пута посетио Русију и „постигао велики успех у развоју односа двеју земаља“.

 

„Састанак на највишем нивоу и заједнички документи између две земље представљају основу за даљи развој пријатељских односа — 2015. је била година пријатељства између наше земље и Русије, интензивирана је размена делегација у свим областима политике, економије и културе. И 2016. након усвајања резолуције Савета безбедности УН билатерални односи су се успешно развијали, без обзира на сметње“, додао је Ким Јон Хо.

 

 

 

Тагови: ;