Далибор Јевтић изјавио је данас да је тринаест српских повратничких породица у Љубожди код Истока било изложено вербалним претњама током васкршње ноћи.

Јевтић је новинарима рекао да су непознате особе током ноћи бацале петарде на кућу у којој су смештени Срби повратници и да су били изложени вербалним претњама и да је забрињавајуће што у том тренутку нису имали никакву заштиту.

«Бацали су петарде на кућу у којој су повратници смештени, довикивали су, викали, ти људи су били уплашени. Ми смо јутрос отишли да њима честитамо празник и они су нам то пренели. Тражили смо присутност полиције 24 часа, нико од полицајаца није био ту», рекао је Јевтић.

Сада радимо на томе да видимо у чему је био проблем, ти људи морају бити заштићени, истакао је Јевтић и нагласио да жели да пошаље поруку мира а да они који су покушали да поколебају повратнике у Љубожди то неће успети.

«Ми ћемо бити тамо да им помогнемо у томе и бићемо једнако упорни као што је тих 13 породица. Зато је данас порука свима да се одустане од насиља и провокација да се одустане од свега што носи проблем у животу обичних људи», истакао је Јевтић.

У село Љубожда код Истока на Косову 27. марта вратило се 13 српских породица које су из овог села протеране пре скоро 18 година и који заједнички у једном објекту чекају обнову и изградњу својих домова.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;