Британски министар иностраних послова предложио је да се  Русија придружи Американцима и  створи коалицију за борбу против ИГИЛ-а и да истовремено пружи подршку свргавању Ассада.

У покушају да предложи Русији  поромену курса у Сирији,  Борис Џонсон се претвара да му није познат однос између Москве и председника Асада.

 

Британски министар иностраних послова Борис Џонсон је за Дејли Телеграф изјавио: «Русија треба да промовише питање стварног прекида ватре у Сирији, да стави тачку на коришћење у земљи хемијског оружја, као и да спроведе у Сирији, нацрт свеобухватног решења и ослобођења «људи од режима председника Башара ал-Асада »

 

 

Борис Џонсон  такође сматра да би га свргавањем  Русија спасила:

 

 «Русија би га спасила. Они су у стању да помогну да се обезбеди његов одлазак кроз контролисан процес транзиције, којим би биле очуване кључне институције државе и земља кренула у стабилну плуралистичку будућност. «

 

 

У ове сврхе, Русија би могла да се придружи западној коалицији, уз одржавање својих стратешких интереса у Сирији и тако допринесе » изгледима за побољшање односа» са америчког предсједником Доналдом Трампом.

 

 

Још један «бонус» за Русију Џохнсон,  виду у томе да ће «током времена, Запад  помоћи у обнови земље.»

 

Русија, пише Џонсон, «још увек има времена да стане на праву страну.»

 

 

Тагови: ; ; ;