Припадници ПС Горажде привели су А.В. из Вишеграда након што се у ресторану тржног центра “Бинго“ појавио у мајици са ликом четничког војводе Драже Михаиловића.

Према информацијама Управе полиције МУП-а БПК Горажде, у четвртак у 19.40 сати дежурној служби ПС Горажде обратио се упосленик заштитарске агенције која осигурава „ТЦ Бинго“ и пријавио да се у ресторану налази једно особа која на себи има «мајицу са увредљивим националистичким обележјима».

«На лице мјеста изашли су полицијски службеници Управе полиције МУП-а БПК Горажде те лице А.В., настањено у Вишеграду, позвали у службене просторије ради обављања разговора. Извршено је алкотестирање гдје је утврђено присуство алкохола у организму 0,29 г/кг, а лицу А.В. уручен је прекршајни налог из области Закона о прекршајима против јавног реда и мира због вријеђања вјерских, националних и расних осјећања грађана у алкохолисаном стању», саопштено је из МУП-а БПК Горажде.

У МУП-у појашњавају да је Вишеграђанину изречена јединствена новчана казна у износу од 550 КМ, а мајица са Дражиним ликом је одузета. У случају жалбе починитеља биће коришћена као доказ, и на крају уништена.

 

Аваз

Тагови: ; ; ; ;