НАТО  трупе стациониране у Летонији ће данас започети вежбу Summer Shield која ће се одржавати у периоду од  17. априла  до 30. Априла. На вежби ће учествовати више од 1,2 хиљада војника, укључујући 200 припадника оружаних снага Естоније, објавио је Главни штаб естонских одбрамбених снага.

«Више од 200 припадника оружаних снага Естоније ће учествовати у НАТО вежби Summer Shield, који ће се одржати у летонском граду Адаџи у периоду од од 17. до 30. априла»,  наводи се у саопштењу.

 

На међународној војној вежби Summer Shield, која ће се одржати на  полигону у Адаџи и околини, ће учествовати више од 1,2 хиљада војника из Летоније, Литваније, Естоније, САД, Канаде, Великој Британије, Луксембурга, Бугарске, Румуније, Словачке, Немачке и Шведске.

 

Током вежбе ће се изводити увежбавање артиљеријске подршке, одбране и обаваштајних делатности, симулација борбе против оружја за масовно уништење, увежбавање операција против ракетне одбране као и инжењерије.

 

Војна вежба Summer Shield, одржава  се у Летонији од 2004. године и учешће у њој је отворено за све земље чланице Алијансе. Прошле године је више од  1,3 хиљада НАТО војника учествовало у вежби.

Тагови: ; ; ;