Србин Б. С. (31) повређен је синоћ у северном делу Косовске Митровице када га је напало пет маскираних лица у мултиетничком насељу Бошњачка махала.

Koсовска Митровица (Фото Танјуг)

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је данас Танјугу да се инцидент догодио око 23.20 и да косовска полиција трага за једним Албанцем који је идентификован и осумњичен за овај напад.

„Према речима оштећеног, њега је напало пет маскираних особа, а једном од њих успео је да скине фантомку са главе, па га је и идентификовао. Један од нападача је имао пиштољ, док је други имао бејзбол палицу“, рекао је Бојић.

Повређеном је указана помоћ у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици, након чега је пуштен на кућно лечење.

Ово је други инцидент који се догодио синоћ у Косовској Митровици, претходно је у северном делу града синоћ око 22 сата оштећено једно путничко возило.

Оштећено возило у Косовској Митровици, приведени Албанци

Бојић је рекао да су укупно привели шест осумњичених младића албанске националности који се терете за уништавање покретне имовине и због сумње да су покушали да изазову нереде.

Против њих ће, како је раније казао Бојић, бити предузете даље законске радње у складу са одлуком надлежног тужиоца.

На путничком аутомобилу марке „фиат“, које је било паркирано испред једне од зграда у Улици Књаза Милоша у северном делу Косовске Митровице, поломљено је задње стакло.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је група Албанаца дошла у северни део Косовске Митровице из правца Бошњачке махале, да су неки од њих имали палице, да су провоцирали Србе и користили каменице.

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ; ; ;