Како је саопштила главна информативна агенција Јужне Кореје, америчке поморске снаге послале су у воде Источног кинеског мора три носача авиона које прате војни бродови. Према информацијама добијеним од америчких командних и јапанских званичника, поред носача авиона «Карл Винсон» који се већ налази у близини обале Корејског полуострва, ка том региону се креће и «Роналд Реган», који је био у једној од јапанских лука, и носач авиона «Нимиц».

Јужнокорејска новинска агенција је јавила да су у овом тренутку носач авиона «Нимиц» и пратећи бродов у завршној фази припреме пред распоређивање. Ова група носача авиона ће стићи у воде Јапанског мора средином наредне недеље. Према изјавама једног од високих званичника Јужне Кореје, Сеул ће одржати заједничку војну вежбу са САД, у којој ће учествовати ти исти носачи авиона и остатак бродова који их прате.

Подсетимо се да је америчка војна морнарица послала групу војних бродова на челу са «Карлом Винсоном» у море на истоку Кине почетком овог месеца. Поред тога, јужнокорејска агенција каже да је присуство три ових великих бродова у истом региону — феномен који се дешава први пут у историји, а чија је сврха да САД покаже своју војна моћ Северној Кореји и решеност Америке, мада из САД за сада нема потврда нити саопштења о томе које су им намере. Представници јужнокорејских власти, су додали да су «уверени да ће администрација председника Трампа у својим акцијама бити потпуно другачија од својих претходника».
Фотографија испод садржи најновије податке о присуству поморских снага Сједињених Америчких Држава у свету данас.

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;