У северном делу Косовске Митровице синоћ око 22 часа оштећено је једно путничко возило, а косовска полиција је привела петорицу младића албанске националности.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Танјугу да су приведена пет младића албанске националности због сумње да су покушали да изазову нереде и због оштећења покретне имовине.

Против њих ће, како је рекао Бојић, бити предузете даље законске радње у складу са одлуком надлежног тужиоца.

На путничком аутомобилу марке «фијат» које је било паркирано испред једне од зграда у улици Књаза Милоша у северном делу Косовске Митровице поломљено је задње стакло.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је група Албанаца дошла у северни део Митровице из правца Бошњачке махале, да су неки од њих имали палице, да су провоцирали Србе и користили каменице.

Због поступка који је у току, у косовској полицији нису могли да дају више детаља о том догађају.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да према информацијама са којима он располаже осумњичени са собом нису имали лична документа и да то наводи на сумњу да су имали намеру да изазову инциденте.

«Надам се да ће тужилац на прави начин оквалификовати случај, како би се послала јасна порука свима који желе насиље и изазивање нереда», додао је Ракић.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;