САД стварају биолошко оружје уз руске границе, рекао је ТВ «Звезда» војни експерт и бивши саветник генералног секретара УН-а за хемијско и биолошко оружје Игор Никулин. Према његовим речима, тзв. референтне лабораторије налазе широм јужне границе РФ.

«Пентагон тренутно ради на програму за креирање референтних лабораторија. Дуж јужних граница Русије. У Украјини је око 13 таквих објеката. Постоје информације и да их има Казахстану, Азербејџану, Киргистану, итд. Налазе се практично дуж целе јужне границе», рекао је експерт.

«Недавно су се у Абхазији појавили комарци који преносе Зика вирус. Они се никада нису појављивали на северној хемисфери јер су искључиво јужноамеричка врста комараца. И ја мислим да то није случајно. То је вирус конструисан у лабораторији, а чак знамо и чијој. Америчкој лабораторији», рекао је експерт.

Доктор војних наука Константин Сивков је сигурни за појављивањем вируса стоји светска елита.

«Стварање и употреба биолошких и генетских оружја не треба обичним Американцима, већ глобалној елити који користе САД као средство за остваривање својих геополитичких циљева», објаснио је Сивков.

Стручњак је додао да је цурење биолошких материја, чак и у врло малим количинама веома опасан за локално становништво, што је и разлог што се ове лабораторије не налазе на територији САД.

 

Тагови: ; ;