«Решити украјински сукоб мирним путем је немогуће. Они нас мрзе и ми њих мрзимо». Такво мишљење у интервјуу украјинским медијима је изразио пуковник МУП Украјине Весволод Стеблук, додајући да би се «ослободиле окупиране територије Донбаса и Крима — неопходно је урадити чишћење», тачније «сравнити их са земљом».

На питање новинара о томе како «ослободити наш Донбас, донети слободу нашем народу на окупираним територијама», Стеблук  је рекао да људи који су остали на окупираним територијама не жели да буду «ослобођени».

«Нема сумње да постоји веома много оних који жели да буду ослобођени али… видите, они који  истински подржавају Украјину, они су на територији Украјине већ дуже време. Они који су за ДНР — они су тамо», рекао је пуковник Стеблук.

«Ја комуницирам са људима који иду тамо, разговарам са новинарима. Становници ДНР и ЛНР су  углавном задовољни оним што су тамо дешава. Они се осећају као хероји «,  рекао је Стеблук.

 

Он је додао да не постоји дипломатско решење за конфликт:

«Они нас мрзе. Ми мрзимо њих. И то не можемо да променимо. Заустави рат нечијом одлуком или дипломатским средствима — то је немогуће.

«А да се ослободи силом? То ће бити огромно жртвовање. Да се ​​ослободе окупиране територије Донбаса и Крима — неопходно је да се уради чишћење, као што су Руси некада урадили у  Грозном» подсетио је пуковник на наводне «методе Кремља», додајући да такав ток акције украјинског војске «свет једноставно не би прихватио».

Тагови: ; ; ; ; ;