Председник Доналд Трамп  је честитао свом турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану победу на уставном референдуму. Двојица лидера су такође изразили потребу за извођење пред лице правде сиријског председника Башара ал Асада након инцидента са хемијским оружјем у Идлибу, саопштено је из прес службе Беле куће.

 

«Председник Доналд Трамп  је разговарао данас са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и честитао му на његовој недавној победи на референдуму.Они су такође разговарали  о акције САД као одговор на употребу хемијског оружја од стране сиријског режима 4. априла», наводи се у саопштењу Беле куће.

 

«Председник Трамп је захвалио  Ердогану на подршци ове акције изведене  од стране Сједињених Америчких Држава. Лидери су се сложили о значају извођења сиријског председника Башар ал-Асада пред лице правде», додаје се  у саопштењу.

 

Такође, председници  су разговарали о питањима  борбе против групе «исламска држава»и сарадње против «свих група које користе тероризам да остваре своје циљеве.»

Тагови: ; ; ;