Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да ће заказати посебну седницу на којој ће се разматрати захтеви за њену смену. Она је током утврђивања дневног реда посланицима рекла да та седница може бити одржана најраније 29. априла.

Маја Гојковић је појаснила да је иницијатива поднета 13. априла по редовном поступку, што значи да је потребно да прође 15 дана од подношења захтева како би могао бити уврштен у дневни ред.
Како је истакла, опозиција нема довољна број посланика да то уврсти у дневни ред, те да ће им помоћи она и посланици владајуће већине и да ће уз њихову помоћ бити заказана посебна седница о тим иницијативама.

«Ево, спремни смо да вам помогнемо да то дође на дневни ред јер вас нема довољно. Ја хоћу да будем на дневном реду и биће посебна седница само са тим тачкама дневног реда, 29. априла, 30. априла или 1. или 2. маја», рекла је Маја Гојковић.

Председница Скупштине је рекла и да седницу неће водити она, ни посланици из реда Српске напредне странке.

Усташе, сукоб Двери и радикала, лажне дипломе… Настављена седница Скупштине Србије

Гојковић је током утврђивања дневног реда седнице навела да уверава посланике да ће поштовати процедуру, те да јој је жао што тај предлог не може да се уврсти на текућу седницу.

«Једва чекам да расправљамо о вашим захвтевима», рекла је Гојковић, наводећи да је тај предлог поднет у редовном поступку, што значи да се не може наћи на дневном реду пре 29. априла.

Она је поручила да, ако посланици хоће, може ту седницу да закаже за 1. мај или неки други дан, те да и за тај празник буде радно.

«Бићете сви задовољни… Мало стрпљења. Празник рада можемо радно да обележимо», навела је Гојковићева и поручила да ће владајућа коалиција помоћи да та иницијатива дође на дневни ред, јер за то опозиција нема довољно гласова. Иницијативе за смену Маје Гојковић поднела је Демократска странка (ДС) и покрет Доста је било који је, осим смене Маје Гојковић, тражио смену и Верољуба Арсића, потпредседника парламента из Српске напредне странке.

Маја Гојковић је иначе посланицима саопштила да ће о томе бити посебна седница, пошто је посланица ДС-а Александра Јерков током утврђивања дневног реда рекла да се већ две недеље испред Скупштине Србије окупљају млади људи који имају захтеве, а међу њима је и захтев за смену председнице парламента и затражила да учини свима услугу и ту тачку стави на дневни ред.

Б92

Тагови: ; ;