Графити спрејом ишарани са порукама «Ултрас Мостар», «УЗМ 1994», те фашистички и нацистички знакови кукасти крст и «У» су осванули јутрос на зидовима унутар кампуса Универзитета «Џемал Биједић» у Мостару.

Уз Спортску дворану и зидове у непосредној близини, као и зграда Друге гимназије и Медицинске школе нашла се на мети вандала.

Домар поменуте школе, како је рекао,  покушао је разрађивачем очистити графите, но, није успео. Како сазнаје Фактор.ба, надзорне камаре су снимиле тројицу вандала док су харали по кампусу.

Према речима власника једног од локала смештеног уз Спортску дворану Адиса Колчића, камера на објекту је синоћ у 20.16 сати снимила двије особе са капуљачама, а трећа особа са којом су комуницирали се не види добро. Особе које смо затекли испред објекта Рукометног клуба «Вележ» су биле у чуду.

«Срамота је ово» — прокоментарисала је једна од запослених. Један од њих је прокоментарисао да су се задржали доста, очито без трунке страха, имајући у виду број графита коју су ишарали.

Цели случај је полицији пријавио директор Друге гимназије Мостар. Полиција је урадила увиђај, а према речима Људевита Марића, портпарола МУП-а ХНК, на основу видеонаџора се трага за починиоцима. Више информација нисмо могли добити.

Поменути графити показују да зло у главама оних који су га исцртали, итекако живи.

 

Фактор. Ба

Тагови: ; ; ; ; ;