Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и делегација Иркутска састали су се данас у Приједору и изразили наду да ће се сарадња ових градова побратима развијати и убудуће.

 

Руску делегацију предводио је Михаил Корњев, депутат у Думи града Иркутска, који је изразио наду да ће односи два града бити подигнути на виши ниво и да јаке везе два народа треба да се пренесу на економску и политичку сарадњу.
«Док боравимо овде, осећамо љубав и доброту Срба, нашег братског народа са којим нас вежу култура и вера», рекао је Корњев, који је Ђаковићу пренио поздраве градоначелника Иркутска Дмитрија Бердникова.
Корњев је и директор Иркутског градског театра народне драме чији је ансамбл под називом «Иркутска застава» синоћ одржао целовечерњи концерт и одушевио публику у препуној сали Позоришта Приједор.
Ђаковић је изразио наду да ће се сарадња Приједора и Иркутска, који су градови побратими од 2015. године, развијати и у будућности.

«Желим да од срца захвалим уметницима из братског Иркутска и да у име грађана Приједора поздравим све грађане и градоначелника Иркутска», рекао је Ђаковић након пријема у Градској управи, након којег су гости из Русије обишли Музеј Козаре и Спомен-кућу породице Стојановић и упознали се о делу културног и историјског наслеђа Приједора.

Они ће вечерас одржати мини-концерт у Галерији `96 , а током сутрашњег дана положити венце на централни градски споменик за «Крст часни» и споменик погинулим руским војницима на градском гробљу.

 

 

 

СРНА

Тагови: ;