Троје министара «конкурише» за место премијера

Датум публикације: 19 04 2017, 16:32

Премијер Александар Вучић направио ужи списак кандидата за водећу позицију у Немањиној, одлука у наредних месец дана. Будући министарски кабинет водиће Стефановић, Брнабићева или Дачић.

У најужемкругу кандидата за новог председника Владе нашли су се министри спољних послова, државне управе и полиције — Ивица Дачић, Ана Брнабић и Небојша Стефановић — сазнају «Новости».

Премијер Александар Вучић најавио је да ће у наредних месец дана грађанима саопштити име будућег председника Владе. У међувремену ће уследити серија разговора са потенцијалним кандидатима за најважнију функцију у Немањиној око стратешких питања и програма новог кабинета.

Вучић јуче није директно одговорио на питање — да ли су на ужем списку Ана Брнабић, Дачић или министар финансија Душан Вујовић, као ни да ли су сви са листе из СНС.

Неки јесу, неки нису — поручио је премијер.

Говорећи о могућем незадовољству у СНС уколико први човек Владе не буде из редова те странке, Вучић је навео:

Увек има људи који су незадовољни. У странци има различитих људи, од грађанских либерала до националиста и комуниста. А СНС сада, према истраживањима, има рекордну подршку од 57 до 58 одсто, што никада нико није имао. Кад имате, као што је Конрад Аденауер када је правио ЦДУ, људе различитих профила, наравно да ће бити неких проблема.

Поводом демонстрација «Против диктатуре», Вучић је изјавио да протесте сматра празником демократије и поручио да је стрпљење власти безгранично, све док се све дешава у оквиру закона, док нема силеџијског и бахатог понашања:

Без обзира на то колико има учесника, па и кад је реч о малом броју људи који изађу и блокирају улице, грађани треба да имају стрпљење, јер је то показатељ демократије. Свестан сам да је већини грађана већ «преко главе» протеста и невоља због затварања улица за саобраћај, али их молим да разумеју да је наша потреба да свако може да изнесе своје мишљење.

Он је рекао да би волео да се у земљи мало више ради.

ИНСТИТУЦИЈЕ СМЕЊУЈУ У РТС

Нисам срећан начином рада РТС, али о евентуалним сменама руководства одлучују институције, а не Вулин, ја, али ни улица — овако је Вучић одговорио на питање како види захтев министра Александра Вулина за сменом челних људи РТС.

Он је приметио да је интересантно што се захтев за смену руководства РТС, кад долази од министра, квалификује као диктаторски, али то није кад траже учесници протеста. Вучић је подсетио да су на уредничким местима у РТС и даље исти људи које је својевремено поставио ДС.

Тагови: ; ; ; ;
Важно
Важно

Бивши британски премијер Тони Блер потписао је раније ове године „непрофитни“ уговор са Владом Саудијске

Важно

Израел је спреман да, ако затреба, седам пута јаче удари на владајући покрет Хамас у

Важно

„Најстрашније“ за Украјину је што је цео свет занемарује, изјавила је бивша посланица Врховне раде,

Важно

Председник Савеза српских завичајних удружења „Завичај“ Бране Пећанац изјавио је да би смештај миграната у

Важно

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да је имао одличан састанак са руским лидером Владимиром

Важно

Израелски председник Рувен Ривлин ће током следеће недеље посетити Србију, пише данашњи „Јерусалим пост“. Израелског председника

Важно

Бивши британски премијер Тони Блер потписао је раније ове године „непрофитни“ уговор са Владом Саудијске

Важно

Либијска обалска стража пресрела је данас брод са 40 миграната, укључујући осам жена и дете,

Важно

Време када је Грчка дипломатија "затварала очи" је прошло, а против свакога ко не поштује

Чланак

Читалац Телеграфа послао је алармантну фотографију која је настала у Далмацији, у Горњем Карину код

Важно

Авион за радио-електронско извиђање британског краљевског ваздухопловства „Сентинел Р1“ извршио је ваздушно извиђање на црноморској

Чланак

Италија ће одмах депортовати 57 Тунишана који су спасени на Медитерану, рекао је италијански министар