Албанци би требало да добро одмеравају своје речи, јер нема на међународној сцени више њихових заштитника који су бомбардовали Србију, поручио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

фото: Танјуг

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је, реагујући на изјаве албанских политичара о уједињењу делова Србије са Албанијом, да ти политичари постају главна претња миру и стабилности на Балкану и Европи.

«Албанци би требало да добро одмеравају своје речи, јер нема на међународној сцени више њихових заштитника који су бомбардовали Србију како би Косово отели Србији. То се више никад неће поновити», поручује Дачић.

«Координиране изјаве Раме, Тачија и Муслијуа показују да је Велика Албанија циљ свих Албанаца. Данас је Муслију томе придодао и Ниш, сутра ће и Скопље, Улцињ, Епир… » додао је министар, наводи се у саопштењу МСП.

Како каже, Србија никог не провоцира, али се никога и не плаши.

Дачић пита да ли ће ЕУ, САД и Велика Британија проговорити. «Ако то не учине и овога пута, кад је ‘Велика Албанија’ стигла до Ниша, биће директно одговорни за последице», упозорава Дачић.

Каже да је то о чему причају албански политичари, срећом, пусти сан.

«Срећом, све је ово само пусти сан. Али, искуство нас учи колико је кратак пут од снова до кошмара», закључио је Дачић.

Председник Општине Бујановац Јонуз Муслију изјавио је данас да званична Тирана има пуну подршку за «уједињење Албаније и Косова», ако изостане њихова европска перспектива, али не без Прешева.

Тачи је јуче изјавио за Радио Слободна Европа да ће уколико ЕУ затвори врата Косову, «сви Албанци региона живети у једној јединственој држави како би се наставило даље са интеграцијом у европску породицу».

Премијер Албаније Еди Рама рекао је недавно да је, уколико европска перспектива према Западном Балкану избледи, могуће да дође до уједињења Косова и Албаније.

Председник Општине Бујановац: Уједињење Албанаца без прешевске долине бесмислено, Србија да буде захвална што не тражимо и Ниш!

Извор: Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;