ХДЗ Сплита не жели концерт Момчила Бајагића Бајаге на старом сплитском гробљу на Сустипану, а као разлог захтјева за отказивање наступа наведено је да се околни станари жале на велику буку.

Иако се већ шесту годину организује на Сустипану, старом сплитском гробљу, овогодишњи програм «Сна сустипанске ноћи» изазвао је бурне реакције.

Председник котара Анте Бекавац (ХДЗ) послао је медијима саопштење у коме пише да је овогодишњи програм манифестације апсолутно неприличан за простор на којем се одржава. Он наводи да је реч о старом сплитском гробљу на којем је укопано више од 50.000 Сплићана.

Међутим, хрватски портали тврде да је прави проблем — наступ Бајаге.

У котару Меје примљено је више притужби грађана којима смета Бајага, али Бекавац тврди да нису гласали о Бајаги, већ о манифестацији као таквој.

«Сустипан никад није имао ниједан инцидент, ниједну мрљу. Не желимо кварити Сустипан локалним изборима. Пустите нас да радимо»- коментирише овај захтев организатор «Сна сустипанске ноћи» Данијел Никола.

Ово није први случај да се настоје спречити наступи српских музичара у Хрватској и Сплиту.

Портали подсећају да је Бајага и пре имао проблема — на концерту 2003. године на сплитским Бачвицама међу публику је бачен сузавац.

 

Тагови: ; ; ; ;