Министарство спољних послова Црне Горе је одбацило неутемељене оптужбе Москве о антируској хистерији у Црној Гори, које је на конференцији за медије саопштила портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Није забележен ни један случај да је било који руски бизнисмен или туриста доживео непријатност у Црној Гори, нити у нашој земљи постоји било какав вид непријатељског распложења према руском народу”, наводи се у реаговању Министарства спољних послова Црне Горе, додајући да у то могу да се увере хиљаде руских грађана који и на данашњи дан бораве у земљи.

Министарство је оценило изјаву Захарове пуком манипулацијом и наставком специјалног рата који се из Москве води против Црне Горе, са свима добро познатим мотивом опструкције прикључења Црне Горе НАТО савезу, преноси Глас Америке.

Министарство је реаговало на изјаву Захарове, која је реклада у Црној Гори постоји непријатељски однос према Русима и да је продужење безвизног режима за Русе на 90 дана само лукавство које не може да прикрије односе према Русији који одговарају Западу.

„У Црној Гори се развија очигледно непријатна ситуација за Русе. У светлу оштрог пада билатералних односа, очекиваног уласка Црне Горе у НАТО и одлуке црногорских власти да се прикључе санкцијама ЕУ против Русије, видимо у тој земљи нагло ширење антируске хистерије”, рекла је Захарова, а пренео је ФоНет.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;