«Слово љубави у Богородичином граду» је назив концерта који је уметница Дивна Љубојевић приредила са својим вокалним ансамблом „Мелоди” у Центру Сава.

Иако ова интерпретаторка духовне музике традиционално приређује васкршње наступе, ово је први пут да се њен наступ у правом смислу уклопи у Светлу седмицу, прву после Васкрса. То је и допринело да репертоар, сценографија и атмосфера буду посебно свечани, а мелодије радосне јер, како је подсетила Дивна, реч је о најрадоснијем хришћанском празнику који слави љубав и живот.

«Нашу најлепшу поезију „Слово љубави у Богородичином граду” је написао деспот Стефан Лазаревић чији је Београд био престони град. Та поезија је посвећена Богородици која је родила Христа. Све су то повезани детаљи који су довели до идеје да се концерт назове тим именом», објаснила је Дивна, а како је и обећала, све најлепше што су она и њен састав имали принели су овим концертом на дар Васкрсу.

Дивна је представила и своју верзију хита Бајаге и „Инструктора” „Од када тебе волим”, а поклоници њеног стваралаштва чули су и песме са албума „Антологија најлепше духовне музике православног истока” којим је прошле године обележила четврт века каријере.

Ката

 

 

 

 

Извор Политика

Тагови: ; ; ;