Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да запаљиве изјаве албанских лидера Едија Раме, Хашима Тачија и Јонуза Муслијуа о могућем уједињењу Албаније и такозваног «Косова» и блага реакција међународне заједнице на директан напад на уставни поредак и територијални интегритет Србије, само говоре да «Косово» остаје озбиљан проблем и да га треба вратити на ниво УН и Резолуције 1244.

На молбу Срне да прокоментарише последње изјаве албанских лидера о могућем уједињењу Албанаца, Додик је рекао да су причу о „великој Албанији“ још давно скројили поједини мешетари из међународне заједнице и увек је активирају преко албанских лидера када се Србија жели притиснути уза зид и уцењивати.

„Из свог искуства могу да кажем да је спрега власти из Приштине и међународног фактора и те како видљива. То лицемерство међународне заједнице не може проћи, јер Албанцима не може бити дозвољено све оно што није дозвољено Србима, при томе мислим на Србију и Републику Српску“, рекао је Председник Српске, додајући да је «Косово» насиљем међународног фактора отето од Србије и да је тиме погажено и међународно право, а понижени Србија и цео српски народ.

„Додатне претње неком виртуелном ,великом Албанијом’ не могу проћи ма ко стајао иза такве дестабилизујуће приче. Овакве изјаве албанских лидера не доприносе миру и тешко да могу допринети добрим односима за које се залагао званични Београд. Те неодговорне и ратнохушкачке изјаве нас у Републици Српској још више учвршћују у уверењу да не дозволимо да БиХ икада призна «Косово»“, поручио је Додик, а преноси Срна.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;