Политички коментатор Еми Холмс и стручњак за медијске стратегије и кризне ситуације Лени Девис говорили су у емисији PoliticKing  ТВ канала РТ о могућности директног војног сукоба САД и Северне Кореје.

 

«Ова будала (лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун прим.аут.) хоће да баци атомску бомбу на Јужну Кореју и он то може учинити за неколико секунди. Не мислим да ће ратоборне изјаве америчког председника Доналда Трампа задржати човека који није при чистој свести»- изјавио је Девис.

 

Холмс се слаже с изјавом Девиса о неурачунљивости севернокорејског лидера.

 

«Не знамо много о Ким Џонг Уну али знамо да је неуравнотежен човек. Он хоће да нашкоди и сопственим грађанима а да не говоримо о људима који живе са друге стране демилитаризоване зоне. Ја сам веома забринут»- каже Холмс.

 

Холмс додаје да се нада да неће доћи до отвореног сукоба.

 

«Приступ Трампа који многи сматрају несталним говори о томе да је он спреман да сарађује са Кином како би извршио утицај на Северну Кореју и зауставио њиховог лидера у звецкању оружјем. Не желим да улазимо у сукоб са Северном Корејом не само због америчких држављана него и због грађана Северне Кореје»- додаје Холмс.

 

 

 

 

Тагови: ;