У нашој дванаестој по реду емисији анализирали смо најважније догађаје у свету и код нас:

Православци су прославили Васкрс. Свећане литургије су одржане у великом броју земаља широм света укључујићи Србију и Русију, а до недеље траје васкрсна седмица.

Међутим и током Васкрсне седмице стижу важне вести из нашег региона и из целог света.

Званична Русије негира извештаје балканских медија о наводној испоруци руских С-300 Хрватској током сукоба 1991-1992.

Српска Скупштина је у среду наставила са радом после паузе због председничких избора. У преподневном делу седнице дошло је до нове расправе и нове поделе, које су се «прелиле» на друштвене мреже.

Црногорска скупштина ће о чланству Црне Горе у НАТО одлучивати 28. априла на Цетињу.

У Београду ће се појавити парк хора „Александров“, споменик Јурију Гагарину и улица руског дипломате Николаја Хартвига.

О истини и лажима у вези са Хрватском С-300 пишу и аналитичари за Новински фронт. Новинар Игор Дамјановић наводи да Након распада СССР-а, многе новонастале државе распродају заосталог арсенала бивше совјетске армије, виделе су као уносан бизнис. А од свих бивших совјетских република, највеће вишкове наоружања имала је Украјина.

Велика пажња према Балкану примећује се ових дана и у западним медијима. Чувени амерички лист The News York Times објавио је чланак такозване косовске министарке Енвер Хођај, а неколико дана касније бриселски лист „Политико“ урадио је интервју са премијером Албаније Едијом Рамом који је говорио о евентуалном ујединењу Албаније и «Косова».

Детаљније о безбедносној ситуацији на Балкану, евентуалним геополитичким променама у вези са целокупном ситуацијом у свету за Линију фронта говори господин Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних, бивши министар спољних послова СРЈ.

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;