Министарство одбране Русије је објавило видеоснимак о припремама за учешће у паради поводом 72 године од победе у Великом Отаџбинском рату 1941-1945 године. Увежбавани су синхронизованост престројавања, држање „равнања“, темпа и брзине..

Као и претходних година, припреме за параду на Црвеном тргу се одвијају на подмосковском полигону „Алабино“. Учествује преко 100 посада борбених машина и иза сваке од њих је већ по четрнаест тренинга. Наредне недеље ће бити изведена и ноћна проба на Црвеном тргу.

У паради 9 маја ће учествовати преко 90 000 руских војника.

Међу главним новинама на паради ће бити руска војна арктичка техника, укључујући зенитне ракетно-топовске системе „Панцир-СА“ и зенитне ракетне системе малог домета „Тор-М2ДТ“. Такође, по први пут ће бити показани ракетни системи „Бал“ и „Бастион“ који су у стању да крстарећим ракетама „Оникс“ погађају бродове на растојањима до 500 км, као и тенкови Т-72Б3М.

Такође по први пут, ове године ће Црвеним тргом промарширати припадници руске „Младе армије“ која је формирана крајем октобра 2015 да би подстакла интерес ђака и омладине за географију, историју Русије, њене хероје, најистакнутије научнике и војсковође. „Млада армија“ тренутно има 30 000 чланова.

На крају ће наступити познате акробатске групе „Стрижи“ и „Руски витезови“. Први у МиГ-29, а други у Су-30СМ.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;