Извештај из Новорусије за последња 24 сата – 25. април 2017. године

Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско – сат времена испред средњеевропског)

 

20:33

 

Данас у касним поподневним сатима украјинске снаге отварале су ватру на Трудовски у околини Доњецка. Том приликом рањен је цивил 1981. годиште.

19:38

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходног дана 30 пута напале територију ДНР. Под ватром нашло се 12 насељених места. Током напада рањена су два цивила.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да је синоћ око 22:00 у селу Сокољники недалеко од Славјаносербска открила диверзантску групу украјинске војске у једној од напуштених кућа. Након што су одбили да предају оружје украјински диверзанти су отворили ватру на припаднике Народне милиције и започела је борба. Уз подршку ватре са украјинске стране диверзанти су успели да се евакуишу на територију под контролом украјинске војске. Током сукоба нико од припадника Народне милиције није страдао.

 

Јутрос око 07:00 украјинска војска је отварала ватру на Јасиновату. Ватра је отварана на овај град и током ноћи али разарања нису евидентирана.

Коментари: