Хашим Тачи очекује од Европске уније да «третира «Косово» као независну и суверену државу» и да не падне под утицај манипулација Србије око наводног стремљења «Косова» и Албаније ка стварању «Велике Албаније».

Хашим Тачи је на Фејсбук профилу написао да нема ништа горе и смешније него да слушаш, како се изразио, «лупање Србије» о наводним «покушајима за стварање ‘Велике Албаније'».

«Сигурно поновно актуелизовање ове старе пропаганде из времена (Слободана) Милошевића није нимало случајно», написао је Хашим.

Тачи сматра да «та пропаганда Србије поред осталог има два циља, од којих је први да легитимише функционисање ‘Велике Србије’ створене путем геноцида који је извршен у Босни и Херцеговини».

«Други циљ је да подстакне националистичке и екстремистичке елементе да дестабилизују и доведу у питање територијални интегритет Косова», навео је Хашим Тачи.

«Нажалост, ЕУ у својој наивности у односу на «Косово» постаје жртва пропаганде из Србије. Као последица нису случајност понашање и изјаве неких званичника ЕУ, које су у сагласности са изјавама званичника Србије када се обраћају «Косову»», навео је Тачи.

Тачи је додао и да «од Србије не очекује да се одрекне својих снова о враћању «Косова» под њен режим» иако се, како је истакао, «зна да је то немогуће».

 

Бета/РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ;