Одржан протест у организацији Иницијативе «Не да(ви)мо Београд», којем су се придружили учесници протеста «Против диктатуре».  Након окупљања испред зграде Геозавода, демонстранти су у протестној шетњи прошли поред Владе Србије и стигли до градске скупштине, где је протест завршен.

Око хиљаду и по грађана окупило се на протесту који организује Иницијатива «Не давимо Београд » на годишњицу, како тврде, бесправног рушења објеката у Савамали. Траже смену градоначелника, председника Скупштине града, министра унутрашњих послова и директора полиције, као и политичку и кривичну одговорност свих умешаних у тај случај.

Зборно место демонстраната је Херцеговачка улица, а присуствовали су представници Војног синдиката и Полицијског синдиката Србије, као и Независног синдиката просветних радника Војводине. Ту су и заставе геј активста, а протестној шетњи придружили су се и мигранти.

На кружном току испред зграде Геозавода био је камион са разгласом, велика жута патка на надувавање, симбол протеста, као и бина са које су се обраћали говорници.

Окупљенима се обратио доцент на Филозофском факултету Јово Бакић, а говорила је и студенткиња Сара Николић, као и у име Иницијативе Љуба Славковић и Лука Кнежевић Стрика.

 

Новости/РТС/Танјуг

Тагови: ; ; ;