Јавни активиста из Немачке Хер Вукади је за немачки News Front прокоментарисао ратификацију споразума о приступању Црне Горе у НАТО и предстојеће гласање у скупштини Црне Горе о уласку ове земље у Алијансу. По његовом мишљењу, таква ситуација је у супротности са интересима већине становника и може довести до погоршања ситуације на Балкану.

«У том случају, може се размишљати о неколико ствари. Главна је чињеница да је Русија већ дуго активна у социјалним и економским секторима. Између Русије и Црне Горе постоје историјске везе и проруска осећање су више него очигледна, па су Американци предузели све могуће кораке да промене ситуацију“, рекао је саговорник немачког издања нашег портала, одговарајући на питање о разлозима за приступ у НАТО једне тако мале земље као што је Црна Гора.

«Званична Влада Црне Горе је у комплексној ситуацији. Већина становништва је просрпски оријентисана и, наравно, памти НАТО бомбардовање, за разлику од руководства земље. Црна Гора је веома корумпирана и не зна се колико је ова ситуација одржива».

«Овај режим влада земљом уз радикалну употребу силе против неистомишљеника. Историја нам показује да таква ситуација не може да потраје на дуже време. Када се окупи критична маса владиних акција, ситуација ескалира. По том питању Црна Гора није другачија од Балкана у целини. Ту су и Албанија и Република Српска. У таквим случајевима се ситуација решава кроз плаћене сорошеве протесте и на тај начин се врши притисак на Владу. Може се приметити и да је акција америчке Владе прилично агресивна, тако да је веома могуће да ће доћи до погоршања ситуације», рекао је он.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;