Министар привреде Србије Горан Кнежевић изјавио је данас на Јахорини да је јединствено тржиште региона услов за економски развој.

 

«Успостављање царинске уније у кратком року би резултирало запошљавањем 80 хиљада особа у региону» — нагласио је Кнежевић, који учествује на пословном скупу «Јахорина економски форум 2017».

Он је навео да Србија спроводи тешке економске реформе, али да су резултати тих реформи већ видљиви, јер је прошла година завршена са минималним дефицитом у буџету.

«Раст БДП-а веома је важан за Србију. Чак је премијер Србије Александар Вучић основао Савет за праћење БДП-а» — казао је Кнежевић.

Према његовим речима, план Владе Србије је снажан раст привреде у наредним годинама, привлачење инвестициија, и развој малих и средњих предузећа.

Министарка за грађевинарство, екологију и просторно уређење РС Сребренка Голић рекла је да је у економској политици Владе РС и агенди за период 2017 — 2020. година грађевинарство зацртано као стратешку привредна грану, укључујући и инфраструктурне пројекте.

На дводневном пословном скупу на Јахорини, који је почео данас, учествује више од 50 страних и домаћих предавача, 300 делегата, гостију и представника медија.

 

БЕТА

Тагови: ;