Већина за формирање нове Владе је обезбеђена уценом да буде прихваћена платформа која је утврђена у Тирани у кабинету албанског Премијера, рекао је Ђорђе Иванов у интервјуу за мађарску ТВ МТВА.

Македонски Председник сматра да би давање мандата за формирање Владе, која би реализовала ту платформу, довело Македонију у подређен положај и у зависност од Албаније.

„То је кажњиво дело, а коси се и са заклетвом коју сам положио као Председник Македоније. Моја је дужност је да шитим њен Устав и законе. Ја сам одговоран и за суверенитет, територијалну целовитост и независност Македоније”, рекао је Иванов.

„Ако бих дао мандат за састављање Владе која би се држала туђе платформе, моја олука би се могла оспорити. Зато упозоравам да се прво отклоне правне и политичке препреке за давање мандата, а да ћу га ја дати чим то буде обезбеђено. Јер, у супротном, ако не бих поштовао Устав Македоније свако би имао право да покрене питање моје одговорности”, каже Иванов, додајући да су средства америчких пореских обвезника пребачена у фонд Џорџа Сороша и коришћена за насилне акције, укључујући паљење Народне канцеларије.

Он сматра да је Македонија постала жртва октроисаног цивилног друштва које су октроисали страни фондови и изразио наду да ће у САД бити доведена до краја истрага поводом Сорошевог деловања.

Ката

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;