Ово што се догађа у Македонији није више само македонски проблем, већ проблем свих нас који овде живимо, изјавио је вечерас премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић и апеловао на грађане Македоније да проблеме решавају на миран начин.

 

На питање Танјуга како види ово што се догађа у Македонији и шта би била његова порука грађанима Македоније, Вучић је одговорио:

«Као председник владе Србије и као изабрани председник Републике Србије увек сам чинио све за одржавање најбољих односа између Београда и Скопља и између Србије и Македоније.

Мислим да грађани Македоније то добро знају и поштују начин на који се Република Србија односила према грађанима Македоније , али и према држави Македонији.

Веома сам забринут због свих вечерашњих догађаја и моја једина порука је, а мислим да људи у Македонији добро знају да то долази од њиховог искреног пријатеља, је да их замолим да све проблеме и несугласице решавају на миран начин, да, ако имам било какво право, да кажем да је смиривање ситуације сасвим сигурно у највећем интересу и Македоније и њених грађана, а све друге ствари и сви други проблеми могу да се решавају за преговарачким столом, на миран начин, у мирној атмосфери.

Ово више и није само македонски проблем, већ постаје проблем свих нас који овде живимо и боље је да одмах зауставимо све проблеме, и да обезбедимо мир и стабилност за нашу децу.

И зато молим све у Македонији, и оне који су ми и познаници, а неки и пријатељи, али и оне које не познајем, да само разумеју ову поруку као добронамерну и да учине све да поново завладају мир и сигурност за све грађане Македоније, а у Србији ћете увек имати искреног и оданог пријатеља».

 

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;