Премијер Србије Александар Вучић током данашњег састанка са амбасадором Турске у Београду Танжуом Билгичем упутио је позив турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану да посети Србију.

 

Вучић је рекао да жељи да односи са Турском и њеним народом и даље буду у сталном успону, те изразио захвалност турским компанијама које улажу у Србији.

Говорећи о активностима Турске агенције за сарадњу и координацију, Вучић је навео да даје пуну подршку различитим пројектима ове агенције, као што су реновирање зграде Вишег суда у Новом Пазару и реконструкција београдског породилишта у Звечанској улици.

«Желимо да привучемо још већи број турских инвеститора и организујемо састанке са пословним људима из Турске, с циљем изградње поверења оних који већ послују у нашој земљи, као и повећања обима привредне сарадње», рекао је Вучић.

Билгич је нагласио да су неопходни добри односи Турске са Србијом, као кључном земљом за мир и стабилност на Балкану, саопштено је из Владе Србије.

Он је најавио долазак нових предузетника из Турске, који су спремни да своје пословање прошире у неким од градова Србије.

«Турски председник и српски премијер су снажни лидери који доносе снажне одлуке», рекао је Билгич и додао да је сарадња између две земље на добром путу.

 

 

 

РТРС

Тагови: ;