Министарка спољних послова Венецуеле Делси Родригез је, у интервјуу за РТ датом током сусрета земаља Латинске Америке и Кариба (СЕЛАК), рекла да не искључује претњу санкцијама против ових земаља.

«Наравно, СЕЛАК није Министарство колонија као што је то ОАД. Селак није алат који могу да користе САД да би покориле земље и народе. То је простор који смо створили на основу наших историјских корена, на основу сарадње, интеграције и пријатељства. Ако упоредимо активности СЕЛАК од оснивања са оним што ради ОАД, то су потпуно супротстављене области вођене драматично различитим историјским силама», рекла је Родригезова.

Она је напоменула да је Венецуела прва земља која је иступила из ОАД и да наставља да буде део снага боливарианизма. Према њеним речима, док је Венецуела била део ОАД, дала је организацији прилику да постане место сусрета земаља СЕЛАК и Северне Америке.

«Цео свет (не само Венецуела) зна како да се понашају САД. Свима је познато њихово империјалистичко понашање, њихове једностране акције, њихова политика недостатка поштовања према суверенитету других држава. Зато је СЕЛАК тај простор који се правно, политички и морално, разликује од онога што представља ОАД», закључила је Родригезова.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;