Једном је велики Његош написао ”Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека, а данас се у Црној Гори рађа брука да живи довјека.

Данас је Црна Гора постала послушно псетанце на НАТО повоцу. Псетанце, које је некада било поносни чувар правславља, сада је спремно да ако затреба заигра на задњим ногама, не би ли му газда НАТО бацио пар коскица.

Анализу  данашњих дешавања у Црној Гори за News Front,  дао је Бошко Козарски, председник Удружења за младе Србије и оснивач Српско-руског образовног центра у Београду.

«Црна Гора је уснула. Некада славна, пркосна држава, оличење чојства и јунаштва, данас постаје прћија једне интересне групе, а шупа(к) највеће војне алијансе. У тој шупи, у најтамнијем шупку„ моје племе сном мртвијем спава“. Dо данас потомци Срдар Јанка Вукотића и Петра II Петровића, а од данас топовско месо у рукама белосветских зликоваца.

Као да се чује ехо са Ловћена – Бог вас клео, погани изроди, шта ће НАТО међу вама!?

Али племе – спава…

Издаја. Попут вируса за који нема лека, кроз вене читавог племена, захватајући најпре срце и мозак, јуриша вековни непријатељ Православних на Балкану – издаја. Издаја најпре себе, свога оца, па деде чија пушка још туче на барут потрошен на Мојковцу, кад се знало да тиранија није јача од части, да јунаштво не пита за цену.

Данас, на цетињском сабору издајника доноси се званична, готово државна одлука о издаји. Данас се у скромној, а надасве срамној атмосфери, једна фамилија опрашта од својих, донедавно, најближих — вере, части и образа.

Бошко Козарски оснивач Српско-руског образовног центра у Београду

И не бих више о њима. Издаја је захватила цело тело црногорско. Мало је одважних који су се побунили, који чувају пламен части, који нису пристали да их живе закопају, да их прогласе за мртве и зомбирају под притиском егзистенције.

Вреди ли егзистирати попут љуштуре којој су ампутирали све врлине Црногораца? Може ли љуштура остати човек ако мирно гледа ампутацију части?

Где сте Црногорци?

Зар је оно мало честитих који се данас окупе на Цетињу пред домом издајника једино што је остало? Велика је територија Црне Горе за толико преосталих Црногораца. Мала је Црна Гора за толику бруку.

Данас, сутра и прекосутра – или ће Издаја сести у престо Краља Николе или ће васкрснути Црна Гора. Част онима који данас на Цетињу пљуну на ритуално самоубиство Црне Горе. Они су се спасили.»

Изгласана срамна одлука крњег парламента о уласку о НАТО

Приредила Лола Ђорђевић

 

Тагови: ; ; ; ; ;