Посланик руске Државне думе Сергеј Железњак оценио је да протести у Македонији, који су се завршили тако што су огорчени представници коалиције «За бољу Македонију» ушли у зграду парламента, показују штетност политике протекционизма, менторства и грубог мешања у унутрашње послове Македоније и других балканских земаља.

Сергеј Железњак тврди да такву политику спроводе САД, НАТО и ЕУ у овом региону, преноси Спутњик.

 

«Постављањем својих штићеника, наметањем тзв. тиранске платформе и других потпуно страних елемената пројекта ‘Велике Албаније’ народу Македоније САД, НАТО и ЕУ неодговорно отварају Пандорину кутију», упозорио је Железњак, који је заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и члан Одбора за спољне послове Државне думе.

Тврди да су управо те западне силе одговорне за насиље у којем страдају «њихови сопствени сателити и противници», а талац ових провокативних геополитичких пројеката постаје народ Македоније, суверенитет и територијални интегритет македонске државе.

«У овој ситуацији увођење ванредног стања у земљи легално изабраног председника Македоније Ђорђа Иванова представља изнуђену и неопходну меру да се заустави даља ескалација насиља, спречи претња од распада Македоније и заштите национални интереси Македонаца», закључио је Железњак.

Извор Спутњик

 

Тагови: ; ;