ЕУ можемо упоредити са гозбом која се приближава крају. Европски пројекат ће се завршити 2017 или 2018 године, рекао је Митрополит Морфски Кипарске Православне Цркве Неофит у интервјуу за агенцију Agionoros.

„Ми видимо како се ЕУ распада, остаје само германска Европа јаких са којом ми Кипрани нећемо имати никакве везе. На жалост, као народ смо се кладили на погрешног коња. Удаљавање Европе од Православља имало је моралне последице. Они су озаконили разврат, идолопоклонство и обожили плот.

Велики српски светац Николај Велимировић писао је о томе деценијама уназад: „Европско човечанство је направило савез са смрћу и уговор са Папом и то је најјаснија чињеница од свих чињеница у светској историји за последњих двеста година. Европа сва мирише на смрт. Европски универзитети проповедају смрт. Европски књижевници описују смрт. Европски политичари раде за смрт. Европски васпитачи сеју смрт у душе омладине. Европа неће да зна за живот после смрти. Браћо моја, трагедија Европе је у томе што је одбацила царство Живота вечнога“.

Трећи светски рат почео је пре шест година у Сирији. То је предсказао свети Божији човек митрополит Сисанија и Сиатисте Антоније Компос (1920-2005). Уочи свог упокојења, он је рекао: „Када почну муке у Сирији, молите се. Одатле, из Сирије, ће све започети“.

Молитва може померити планине. Уз помоћ Божију, могуће је избећи одређене догађаје или умањити последице зла. Бог је испуњен љубављу. Стога он и попушта да се све то деси, јер ми сами идемо директним путем у ад, уз тај лажни свет који смо изградили, вођени неверјем и грамзивошћу“, каже Владика.

Са руског превео Александар Ђокић

Ката

 

 

 

 

 

fakti.rs

Тагови: ; ; ;