На никшићкој изборној скупштини Нове српске демократије Никшић је интонирана химна „Боже правде“, а скуп је благосиљао свештеник СПЦ Мирко Вукотић. Скупштину је водило радно председништво на челу са председником тог тела Страхињом Булајићем који је казао да режим слави асимилацију Црне Горе од злочиначке организације, какав је НАТО и да је Монтенегро урадио све оно што Црној Гори не пада на памет.

Лидер Нове Андрија Мандић је казао да је ДФ, без подршке опозиције, успео да 24 октобра 2015 обори режим на колена.

„И да тог тренутка опозиција није сјела за исти сто поред Мила Ђукановића и ДПС, ствар би била доведена до краја. Међутим, режим је успио, захваљујући том погрешном маневру, да се консолидује, да узврати ударац ДФ а онда да нас подмукло нападне тако што је против нас отворио читав низ судских процеса, хапсио, тукао, судио“, казао је Мандић и додао да је Црна Гора једина земља на Балкану која има политичке затворенике.

Само протести, казао је Мандић, могу довести до смене Ђукановићевог режима.

„Радовао бих се када би са нама били сви из опозиције, али поучени ранијим искуствима, мораће их изнијети Фронт. Важно је, када поново доведемо Ђукановића у ситуацију 24 октобра 2015 године, да му нико из опозиције не пружи руку и не буде на његовој страни“, поручио је Мандић.

Према његовим речима лаж је да ће неко са Запада и из међународне заједнице срушити Ђукановића.

„Ђукановић је велики издајник са којим манипулишу из НАТО држава. Не могу они наћи погоднијег и сервилнијег издајника од њега, па зашто би га мијењали. То су глупости, јер зашто би неко поступао нерационално, да умјесто већ постојећег траже другог послушника у Црној Гори“, казао је лидер Нове.

Колико је Ђукановић добар за НАТО, сматра он, толико је проблем за Црну Гору, а одлука Скупштине о уласку Црне Горе у НАТО је срамна сцена капитулације малене и часне земље на коју је НАТО напад почео 1999 године.

Јанко Милатовић, председник ОО Нове, казао је да ће та партија и Демократски фронт бити последњи бастион одбране цркве, српског народа у Црној Гори и језика. Никшић је био, а посебно Нова и ДФ, казао је Милутин Ђукановић, главни дио отпора против режима, а да би се у тој борби успело потребна је још већа организованост и снага. Два су темеља, казао је он, на којима почива нека партија, а то су идеологија и организованост.

Што се идеологије тиче јасан је, казао је Ђукановић, однос Нове према СПЦ, српском народу и језику, према санкцијама Русији, признању «Косова», као и чланству Црне Горе у НАТО и борби за слободу.

И потпредседник Нове, Славен Радуновић, казао је да су Никшић, Подгорица и Бар били узданице Нове и ДФ у последње две године када се стварала нова историја Црне Горе.

„Када смо показали зубе режиму и трудили се да научимо оне друге из опозиције како треба. Изгледа да смо били лоши професори, али ћемо да наставимо да их учимо па ће и они као можда мало слабији ђаци после неколико поновљених лекција нешто да науче. Не мијења се режим Мила Ђукановића чоколадицама и бомбонима“, поручио је Радуновић.

Казао је да када у Парламенту буде довољно опозиционих посланика да ће прва одлука бити расписивање референдума о чланству у НАТО и да ДФ има сјајан рецепт како да натјера тај савез да моли Црну Гору да изађе из њега.

„Нећемо им плаћати 80 милиона чланарине и гледаћемо да опструишемо сваку њихову ствар па ће нас молити да изађемо из НАТО савеза. Није нама проблем НАТО савез, са њим ћемо лако изаћи на крај. Прво морамо да се обрачунамо са ДПС и Милом Ђукановићем“, казао је потпредседник Нове.

А да би у томе успели, према његовим речима, не могу сами већ им је потребна помоћ остатка опозиције а ова година би могла да буде та када ће уједињена опозиција победити режим Мила Ђукановића.

Према речима потпредседника ПзП Вељка Васиљевића, Црна Гора пролази кроз период неофашизма а ДФ ће се супротставити лажном црногорству и неће дозволити да се разори православље које је темељ Црне Горе.

„Црна Гора је створена на костима православних хришћана, а остали који живе овдје су остали на ријеч наших дједова и прађедова и ми ту ријеч нећемо и не смијемо погазити. Ипак, нећемо дозволити да неко направи лажну границу и лажни раздор између Срба и Црногораца. Тога никада у Црној Гори није било“, поручио је Васиљевић и додао да су чланови ДФ-а показали велику храброст у борби да сруше постојећи режим, а да је у овим тешким тренуцима за државу потребно показати и мудрост.

Према речима лидера Радничке партије Јанка Вучинића, Црна Гора је од јуче окупирана земља. Казао је да у Црној Гори стасава нека нова класа револуционара која из кабинета пише саопштења.

„Такви револуционари не могу побиједити Мила Ђукановића. Гдје је била јуче остала црногорска опозиција? Писали су саопштења из кабинета и није их било на Цетињу да бране Црну Гору. Како друкчије да их назовемо него издајницима“, казао је Вучинић и додао да Ђукановић није главни архитекта припајања Црне Горе НАТО савезу, већ главни издајник.

Ката

 

 

 

 

Извор Вијести

Тагови: ; ; ; ; ; ;