Они чувају своју историју. Они чувају сећање на оне који су крвљу платили слободу вољене Русије. Пратимо Пут победе — мотомарш  посвећен 72.годишњици победе над фашизмом.

Русија је платила високу цену победе над фашизмом, зато се сећање на жртве које су положене на олтар слободе мора чувати ..У тренутку када фашизам покушава да подигне главу у многим европским земљама, у тренутку када многи покушавају да прекроје историју, и испишу неку нову, када покушавају да избришу сећање на Велики отаџбински рат, када се претњом светском поредку представља прослава славних битака, Ноћни вукови Русије организују Мото марш «Путевима победе», као симбол патриотизма и љубави према Отаџбини.

 

Ноћни вукови ће проћи путевима руских војника у Другом светском рату који су током крвавог марша за ослобођење од фашизма уградили своје животе у темељ слободе. Мотомарш је кренуо из Москве 27 априла  а до Берлина ће проћи кроз многе градове попут ( Смоленска, Минска, Бреста, Варшаве, Будимпеште, Братиславе, Прага, Дрездена и других). Дужина трасе коју ће прећи у наредних 16 дана износи више од 6000 км.

Покушаћемо да свакодневно пратимо њихов пут, да би вам дочарали кроз фотографије и видео снимке лепоту и снагу  «Пута победе».

Старт колоне 27 априла је пратила јака киша, која се наставила и другог дана. Међутим, киша није омела малишане у месту Манјаково, на граници са Белорусијом да у школи организују свечаност и  поздраве вукове. Тако се, од малих ногу учи патриотизам.

Киша је била верни сапутник и другог дана, али је трећег дана пута Ноћне вукове сачекало сунце као и мало изненађење у виду венчања једног члана Ноћних вукова и његове изабранице.

Након тога колона је стигла у Брест где се одиграла чувена битка за Брестовску тврђаву.

Храброст руских војника, браниоца Брестовске тврђаве који су гинули али нису устукнули, је изазивала респект и код непријатеља.

Пред границу са Пољском, Ноћни вукови су се сусрели са поблемима.

Граничари су добили наређења да у Пољску могу ући само вукови са ЕУ пасошем. Након телефонских разговора лидера Ноћних вукова Александара Золдастанова Хируга са њиховим претпостављенима, граничари су добили нове инструкције:Могу ући бајкери али у обичној одећи, без препознатљивих прслука.

 

На шта је Хирург одговорио: «Ми не мењамо прслуке за кока колу и хамбургере. Ми смо једна породица и заједно идемо на Берлин»!

Ипак, надмудривање са граничарима је уродило плодом, тако да су вукови наставили пут.

 

Учесници мотомарша «Путеви победе- Берлин 2017», мотоциклисти из Пољске, Русије, Словачке, Чешке и Немачке положили су цвеће на маузолеј совјетском војнику у Варшави.

 

Подсетимо да су граничне службе Украјине изјавиле да прате кретање Ноћних вукова, због могућности наводних покушаја да уђу у ту земљу и изазову сукобе.

Лола Ђорђевић

 

Тагови: ; ; ;